Az elmúlt 10 évben nők százai álltak előttem keresve a szép, üde arcbőr titkát. Köztük persze én is ezt tettem.

Krémek százai… oly nehéz a döntés. Ám bármilyen furcsa, nem is az arckrémen van a lényeg. Hanem a folyamaton. A folyamat egyik fontos része természetesen a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitel, vagyis igyál vizet. Kezdetnek igyál két pohárral több vizet, mint amennyit szoktál. (Ez nem vonatkozik azokra, akik 3 liter vagy annál több vizet isznak egy nap. Nekik taps jár.) De ennyit a vízivásról most.
Mindenkinek kell hidratálnia az arcbőrét, még a zsíros bőrűeknek is. A vízhiányos bőr egyik tünete, hogy például zuhanyzás után húzódik a bőre, esetleg ki is pirul.

Elárulom, hogy az arckrémmel önmagukban szinte semmit nem érnek. Olyan állapotba kell hozni az arcbőrt, hogy képes legyen befogadni a krémet.

Íme a recept:

  • 1 db bőrtípusnak megfelelő, alkoholmentes arclemosó 
  • 1 db bőrtípusnak megfelelő, alkoholmentes arctonik VAGY eme fenti kettő kiváltható
  • 1 db bőrtípusnak megfelelő 2-in-1 vagy micellás arclemosóval {lásd: Uriage micellás arclemosó}
  • 1 db termálvíz spray (vagy kristálytiszta forrásvíz)
  • 1 db arcszérum
  • 1 arckrém

A folyamat:

Az arctisztítóval óvatosan megtisztítjuk a bőrünket, majd termálvíz spray-vel 1-2  fújással felvisszük az értékes termálvizet {lásd: Uriage termálvíz}. Várunk 2-3 percet, hogy a termálvíz felszívódjon. Ez a várakozás soknak tűnik reggel, de egyszer próbáld ki, és meglátod, igazam van.
A termálvíz után jön az arcszérum {az arcszérumokról bővebben itt olvashatsz}. A szérumot se siettetjük. Adjunk itt is 2 percet neki, hogy beszívódjon a bőrbe.
És a végén a napszaknak és a bőrtípusunknak megfelelő arckrémmel zárjuk a sort {lásd: Uriage hidratáló arckrém.} Pár perc, és lehet sminkelni, vagy rohanni tovább.