Úgy vettem észre, hogy az arcszérumok még mindig nem foglalták el a nekik járó helyet a nők szívében.

Mert mit is látunk: 15-30 ml kiszerelés és jóval drágábbak, mint egy arckrém. Szinte természetes, hogy az arcszérumokon spórolunk. De ne tegyük. Elmondom, miért.

Az arcszérumok nem arckrémek. A szérumok egy-egy termékcsalád csúcsa. Ez tartalmazza a legnagyobb koncentrációban a hatóanyagot. A legtöményebb. Az a feladata, hogy a bőrbe a konkrét hatóanyagot bejuttassa. Visszazsírozni a bőrfelszínt vagy arra bármilyen védőréteget felvinni nem feladata, mint az arckrémnek.

Töményen a hatóanyag… bele a bőrbe…

A kiszerelése is maximum 30 ml, vagyis jóval kevesebb, mint az arckrémeknek. Ám jóval kevesebb is kell belőle. Egy jó minőségű arcszérumból elég 1 csepp a teljes arcra, és 2 csepp, ha a dekoltázsra is kenünk. Így már látszik, hogy az a 30 ml sokáig elég.

Szeretem ajánlani az arcszérumokat problémás bőrűeknek is, akiknek le kell mondaniuk a ránctalanítókról vagy a mélyhidratálókról, mert mattító vagy faggyútermelést szabályzó krémeket kell használniuk a problémás bőrük miatt. Nekik főleg aranyat ér a szérum. Nyugodtan válasszanak kedvükre valamilyen ránctalanító vagy mélyhidratáló arcszérumot, és utána bátran használják a szokásos arckrémet.