Sakura – a tavasz ünnepe

Kevés olyan megindító látvány van a bolygón, mint a cseresznyefa ága, amiről fürtökben lógnak a virágok, hirdetve az életet, a megújulást, a tavaszt. Bár nem kell ehhez Japánba mennünk (a Fűvészkertig is elég), Magyarországon is mindig csodálatos a tavasz. De tény, hogy a világon az egyik legrégebbi, leglátványosabb és persze legtrendibb természet-ünnep a Sakura virágzás, a japán tavaszünnep.


Szűk két hónap “virágbaborulás“. Ilyenkor minden a szépséges, rózsaszín virágokról szól. A cukrászok mindent ezzel díszítenek, leveleiből forró főzetet készítenek, ennek a rózsaszín italnak egyedülálló sós-virágos zamata igazán frissítő.  Március közepétől május elejéig valahol biztos van egy virágzó cseresznyefa.  Bonyolíthatjuk, de a Sakura ünnep, a virágzó cseresznyefákban való gyönyörködés elsősorban a lelkünknek szolgál táplálékul. Élvezni azt, ami szép, ami tiszta, ami természetes. Szépség, tisztaság, természetesség… egyszerű dolgok, mégis ritkán járnak együtt. Kevés dolgot akartam annyira, mint megpróbálni becsomagolni ezt a 3 dolgot egy tégelybe. Ennek a tervemnek kézzel fogható megvalósulása a Jókay Cherry Blossom testvaj… Csak forgatom most a kezemben a tégelyét, és még az is olyan csodálatos… Elfogult lennék? Nem hiszem…

https://www.instagram.com/tsumizo/

Ha még több virágzó cseresznyefában szeretnétek gyönyörködni, és kicsit elutazni Japánba, akkor nézzétek meg tsumizo oldalát az Instagramon, aki egy amatőr japán fotós, és elbűvölő fotói vannak.